Vaniljglass kändes naturligast att börja med. Det är glassarnas glass och ett gammalt talessätt i glassbranschen är att "varför ha 100 smaker om inte ens kan göra en god vaniljglass". Vaniljglass LCHF ca 0,7 liter. ca 100 g äggula (behövs 5-6 ägg). Vaniljglass LCHF ca 0,7 liter 3 dl vispgrädde. ca 100 g äggula (behövs 5-6 ägg)
Idag tänkte jag dela med mig av mitt bästa recept på vaniljglass. Blanda 2 dl mjölk med 1 dl vispgrädde och tillsätt detta i taget i ägg- och sockerblandningen under vispning
Vaniljglass (LCHF). Det kanske inte har undgått någon men jag köpte en glassmaskin för ett tag sen och har experimenterat lite för att göra en god vaniljglass
5-6 äggulor. Värm glassblandningen försiktigt under omrörning tills smeten tjocknat, vilket sker vid ungefär 80-85 grader. 5-6 äggulor. 80-85 grader Har du en stektermometer liggandes i någon låda hemma så kan du ju använda dig av den Var försiktig så att smeten inte börjar koka, för då skär den sig nämligen
Ihopblandad glass-smet. Färdig vaniljglass. ) Vaniljglass i portionsglas. 5 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsockerVispa grädden med elvisp, medelhårt - som om du skulle ätit den till en dessert. Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare
Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare och godare
Så här gör du. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter
Hemmagjord vaniljglass smakar verkligen mycket godare än köpt och så enkel som den är att göra så ska jag från och med nu se till att jag alltid har en låda i frysen
Grädda i 8-10 minuter i nedre delen av ugnen. Vaniljglass ripplad med drottningcoulis 4 dl vispgrädde 4 dl gammaldags mjölk 1 vanilkstång 6 äggulor 1,5 dl råsocker Hetta upp grädde, mjölk och urskparad vaniljstång i en kastrull
Att servera färska bär med vaniljglass är en klassiker som min farmor ofta bjöd mig på som barn. När det kommer till vaniljglass finns det ju hur många olika varianter som helst
Nästa gång gör vi jordgubbsrippel i, eller kiwibitar (för det var jättegott till), sedan blev vi väldigt sugna på att göra en variant på "Solero-glassen", Då tänkte vi att man kan ha samma vaniljglass-bas, mango/ananas/passionsfrukts-rippel i och samma överdrag
2 dl vispgrädde1/2 dl strösocker1 dl kakaopulver2-3 msk ljus sirapNågra saltflingorKoka upp grädde, mjölk och vaniljstången, som delats på längden, i en kastrull
Vispa äggulor och muscovadoråsocker ljust och poröst i en kastrull, tillsätt mjölk och glykossirap. Sjud upp blandningen under omrörning och ta genast kastrullen från värmen vid första bubblan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.