Men idén förkastades snabbt eftersom jag insåg att det skulle vara en övermäktig uppgift att försöka skapa en glutenfri variant av detta söta, feta och honungsdrypande bakverk
Koka upp mjölken med lite salt, och tillsätt kokosolja och hirsmannagryn under vispning. Den är väl ingen höjdare att dricka rakt upp och ned, men passar utmärkt i matlagning
Medan jag väntade på att de skulle vakna passade jag på att fixa sconesfrukost och koka ärtsoppa . Kvällstrött som jag är somnade jag tidigare än alla andra igår, men var då uppe desto tidigare i morse medan de andra snarkade vidare
När jag hittade dels ett paket med spännande glutenfria kastanjeflingor, dels ett paket torkade äpplebitar hos min "hovleverantör" Tantens Gröna Skafferi, så bestämde jag mig för att göra ett försök till förnyelse
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Men idag blir det ett riktigt gott glutenfritt matbröd. Kika in i morgon, så lovar jag att det blir en utlottning med lite smått och gott matnyttigt som jag plockat ihop och som kan användas i matlagningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.