110 g
smör, brynt (addera 30 g om du vill göra toppingen med en gång)
12
ägg
1230 g
råsocker
145 g
majsmjöl
120 g
mandelmjöl
130 g
kakao
12 krm
salt
1200 g
kokosflingor, lätt rostade
11 burk
kondenserad mjölk, sötad
130 g
smör, brynt
11 krm
salt
1150 g
ljus choklad
150 g
grädde
1 Kaka110
g smör, brynt (addera 30 g om du vill göra toppingen med en gång) 2 ägg 230 g råsocker 45 g majsmjöl 20 g mandelmjöl 30 g kakao 2 krm salt
1 Kokostopping200
g kokosflingor, lätt rostade 1 burk kondenserad mjölk, sötad 30 g smör, brynt 1 krm salt
1 Chokladkräm150
g ljus choklad 50 g gräddeKaka
Sätt ugnen på 200 grader med varmluftsfunktion och förbered en springform med papper. (23 cm i diameter) Bryn smöret och ställ åt sidan (addera 30 g om du vill göra toppingen med en gång). Låna lite av det till att pensla kanten på springformen. Vispa upp ägg och socker till dubbel storlek. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vispa ner för hand i äggskummet. Häll sist i smöret (se till att spara 30 g om du brynt smöret till toppingen på en gång). Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Kokostopping
Sänk ugnen till 170 grader. Rosta kokosen i en ugnsform i mitten på ugnen ca 5-6 minuter och rör emellanåt med en träsked för en jämn gräddning. Blanda med resterande ingredienser. Klicka ut på kakan och stryk ut den med baksidan av en sked tills den är helt jämn. Sätt i kylen i 10 minuter. Chokladtopping
Lägg choklad i en bunke och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör emellanåt. Blanda i grädden när chokladen är smält och blanda samman När du har en homogen och len chokladkräm ringla över kokostoppingen och stryk ut tills det täcker hela kakan. Ställ in i kylen och låt stelna i ca en 1h. Skär i bitar och servera.
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Här är recept på Glutenfria frallor. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). 2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). Jag stekte bröd så här sent på kvällen när jag var så sugen på bröd men ville inte behöva plocka fram köksmaskinen och kånka på med att jäsa brödet m
4 dl naturligt glutenfri mjölmix. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Blomkålspizza är ett alternativ för den som vill ha en nyttigare pizzabotten utan gluten. En trend som tagit matvärlden med storm som jag var tvungen att testa
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.