Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Här kan du själv välja hur sött du vill att det ska vara, smaka av med sötning tills du blir nöjd. Hallontårtan fick tummen upp här hemma så jag testade att göra en chokladtårta, lika enkel, lika god tycker jag
En lite lyxigare chokladkaka med tryffeltäcke. Var noga med att använda en riktigt god mörk choklad. Hacka chokladen till tryffeln grovt och värm den tillsammans med grädden i en kastrull
för att den här ljuvliga, lyxiga tårtan både är vegan och glutenfri… Men också för att den faktiskt också är bakad utan vitt socker men ändå är lagom söt och dekadent
8 Glutenfri chokladbotten 70 g normalsaltat smör 60 g socker 70 g mörk choklad 1 st ägg 20 g maizena majsstärkelse Kaffekräm 1 1/4 dl vispgrädde 7 g hela kaffebönor 2 st gelatinblad 1 1/4 dl mjölk 50 g socker 1/2 vaniljstång 4 äggulor 90 g mörk choklad hackad i mindre bitar Ljus chokladmousse 3 st gelatinblad 2 1/2 dl vispgrädde 20 g socker 1/2 vaniljstång 1 äggula 75 g ljus choklad hackad i mindre bitar Lägg till i inköpslistan
Här ska ni få receptet på den glutenfria körsbärstårta jag bakade i förgår. Jag dricker mitt kaffe och knaprar fröknäcke med ost och lever fortfarande på efterdyningarna från en helmysig kväll hemma hos Christina med mina vänner här i Oskarshamn
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Chokladtårtamed Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.