Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Grädda i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg. 2 dl mandelmjöl eller 1 dl kokos- eller sesammjöl om nötfritt
-). Givetvis glutenfritt. -) Jag hittade receptet på brödet inne hos Matgiken. Ska erkänna att min puls steg rejält i natt vid 24-tiden, då vibrerade det i hela huset
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. Supergod, saftig morotskaka. Det hade inte gått att gissa. att den varken innehåller vanligt socker eller vetemjöl
Formfranska. Där jobbar även Lindha Vikström, mer känd i LCHF-kretsar som Halva Lindha. Och förstås alla andra som vill ha ett gott glutenfritt och mjölkfritt alternativ, tyvärr är det ju inte så vanligt att hitta sånt på caféer, än
Brödet är helt mjölk- och glutenfritt och består enbart av ett fåtal ingredienser. Orginalinlägget Glutenfritt bröd – Paleo/LCHF hittar du på Hälsa som livsstil
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Igår svängde jag ihop mitt favoritbröd - en glutenfriformfranska som fungerar utmärkt som rostbröd. Jag har gjort receptet i en liten brödform, men har man en normalstor på ca 1,5 liter, skulle jag säga att det är lagom att ungefärligt tre- till fyrdubbla alla ingredienser och förmodligen förlänga gräddnigstiden en aning (känn med en sticka)
Den här glutenfriaformfranskan är gjord på ljus glutenfri mjölmix och blir härligt luftig och mjuk. Väg gärna ingredienserna istället för att mäta, det är extra viktigt vid glutenfri bakning eftersom glutenfritt mjöl lätt packas samman
Häromdagen testade jag att göra en glutenfri pizzabotten med blomkål som huvudingrediens. Jag gräddade den i mitten på ugnen på 250º i 7-8 minuter, strödde över färsk basilika och ringlade över en god olivolja. Strimla 1 röd paprika och blanda en vinaigrette på 1 dl olivolja och 2-3 msk vit balsamvinäger
Efter en härlig sportlovsvecka i Italien är jag hemma nu. Vi åkte till ett ljuvligt ställe som heter Passo de Tonnale och detta kan varmt rekommenderas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.