När man vill baka eller laga mat där olika former av mjöl från spannmål vanligtvis ingår så är ett vanligt substitut mandelmjöl, om man som jag vill ha ett naturligt glutenfritt alternativ
Vispa ägg och bananer med stavmixer. 3 medelstora bananer eller 2 stora (gärna övermugna för sötare smaken). 3 medelstora bananer eller 2 stora (gärna övermugna för sötare smaken)
Man kan använda glutenfria digestive-kex om man vill göra en ”vanlig” botten som också är glutenfri men det blev rätt så häftigt med en annorlunda botten
Ljus Glutenfri Pajdeg. det är inte gott med föööör tjock botten på en ostpaj tycker jag. Fyll pajskalet med valfri fyllning om du inte vill göra ostpaj som jag valde den här gången
Vi har sedan tidigare ett recept på otroligt goda och enkla Chocolate chip cookies med mandelmjöl, men det finns flera personer som av olika anledningar inte vill eller kan använda nötmjöler
Jag tycker själv att jag lyckades ganska bra med uppdraget. De här muffinsen skapades till en av mina svärsöners födelsedagsfika nyligen, och önskemålet var att de skulle vara både glutenfria, mjölkfria och även fria från mandel och nötter på grund av olika allergier hos fikagästerna
När du pytslat ut tårtbotten i formen fyller du den med frysta blåbär. Grundreceptet till nötfria raw-tårtan fick ni redan med Chokladkakan men tål att upprepas
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.