Är ni som jag trötta på att köpa hem glutenfria dyra, smuliga kex som smakar damm. Då tycker jag att ni ska ge mitt recept på salta kexmed parmesan och timjan en chans
De här kexen kom till i hastigt mod när jag skulle göra små snittar med skagenröra och upptäckte att jag inte hade det skivade formbröd i frysen som jag var övertygad om att jag hade
Toppa dem exempelvis med olivtapenade, en bit gravad lax och pepparrot eller en lagrad getost. Dagens tips på recept är ett Italienskt glutenfritt och mjölkfritt kex eller Grissini, beroende på vilken form du ger dem
Det här blev kex att ta med på resan och som passar att lägga ner på vilken utflykt som helst. Mosa bananen och tillsätt till fröna tillsammans med saltet
Glutenfri butternut-paj med knaprig crunch. Knapriga proteinrika mandelkexmed färsk rosmarin. Tycker strösselet försiktigt ner i degen med handen så att det sitter kvar
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Känn med sticka att de är klara. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.