Risenta har kommit ut med två glutenfria nyheter. Eftersom jag var vrålhungrig ville jag att det skulle gå snabbt så jag kom att tänka på pannbröden jag brukade göra när jag var yngre, ni vet de där bröden som man steker i stekpanna i ett par minuter som nästan blir som ett tunnbröd
Det är helt enkelt Frias glutenfria formbröd som jag skurit bort kanterna på. I. I dag var det en liten fest hemma hos mig, och jag vill dela med mej av tricket att göra smörgåstårta när tiden inte räcker till att baka formbröd
Jag har gjort om det lite och gjort det glutenfritt. Verkligen enkelt och snabbt att baka. 12 st50 g jäst5 dl mjölk50 g smör1 msk honung½ tsk salt8 dl glutenfri mjölmix (Finax röda)
Bara det senaste halvåret har en mängd olika sorters glutenfri och vetefri pasta kommit ut på marknaden med bra näringsinnehåll, bra GI-värde och “ren” innehållslista
Brödet bakas med bikarbonat som jäsmedel och behöver därför ingen jästid, perfekt när du vill ha nybakat bröd snabbt och utan allt för stor ansträngning
Den här kavringen står i ugnen just nu, den kryddiga doften börjar sprida sig i lägenheten. Kavring förknippas mest med julen men jag tycker att den passar året om
Glutenfria tranbär och citron-scones. Men för att mysa ordentligt idag så blev det lite nybakade scones och lemoncurd – hemmagjord och snabb – eftersom köpt oftast innehåller ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.