Jag har på senare tid experimenterat en hel del med glutenfrisurdeg. Orsaken till att jag bakar så extremt mycket just nu är delvis för att glutenfri bakning såklart intresserar mig, men det är också frågan om recept som ska komma med i min nya bok (om de blir bra)
Blev lite taggad att prova det här med surdeg efter att jag var på Mat för livet-mässan. Jag är alltså helt ny på det här och vet inte mycket alls om surdeg
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. 2 dl majsmjöl. 1/2 dl linfrön. 1/2 dl rapsolja. 2 dl kokhett vatten. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl. 1/2 dl linfrön. 1/2 dl rapsolja. 2 dl kokhett vatten
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Recept från Allers 2012. 32. 2 msk kokosflingor. 2 dl mandelmjöl. 2 tsk bakpulver. 2 dl kokosflingor. 2 ägg. 2-3 äpplen. Smöra en rund springform, ca 23 cm i diameter. 2 msk kokosflingor. 2 dl mandelmjöl. 2 tsk bakpulver. 2 dl kokosflingor. 2 ägg. 2-3 äpplen Smöra en rund springform, ca 23 cm i diameter
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Här är recept på Glutenfria frallor. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2 msk olja, tex rapsolja eller smält kokosolja. 25 g jäst. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. 2. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. Grädda i mitten av ugnen i 225°C i 25 minuter. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2 msk olja, tex rapsolja eller smält kokosolja. 25 g jäst. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
2 msk smör, rumsvarmt (30 g). 2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). 2. Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. 2 msk smör, rumsvarmt (30 g). 2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet)
2 st tårtbottnar. 4 dl naturligt glutenfri mjölmix. 2 dl kakao. 2 tsk bikarbonat. 21/2 dl Rapsy eller, om du tål ren havre – Oatlys havregurt. 21/2 dl starkt kaffe. 2 ägg. Smörj och mjöla med mjölmix två formar om 20 cm i omfång. 2 dl kakao. 200 g mjölkfritt margarin. 2 st tårtbottnar. 2 dl kakao. 200 g mjölkfritt margarin
2 tsk torkad oregano. Värm ugnen till 225° och baka sedan mitt i ugnen i ca 8 min, tills du har en gyllene botten. Baka mitt i ugnen på 225° i ca 5-8 min. 2 tsk torkad oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.