165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g rödavinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
KladdkakamedVit choklad & Rödavinbär. Vinbärssäsongen är här och jag har några recept att tipsa er om och först ut är denna kladdkakamed sötman från vit choklad och syrligheten från dom röd vinbären
Underbar krämig kladdkakamedvit choklad, kokos och citron. Känn med en sticka, den ska vara kladdig. Täck kakan med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg
baka medrödavinbär, kladdkakamedrödavinbär, kladdkakamedvinbär, ljus kladdkaka, ljus kladdkakamedrödavinbär, recept medrödavinbär, RödaVinbärskladdkaka, vad kan jag baka medrödavinbär, vitkladdkaka, vitkladdkakamedrödavinbärShare this article
Vispa den absolut inte fluffig då kladdkakan ska vara härligt seg. Den här kakan, vars recept är skapat av Roy Fares, hade jag med till ett veckomöte på jobbet
Vispa ägg och sötströ luftigt och vitt. Och självklart gjorde jag den socker- och glutenfri eftersom jag just nu är i en period då jag undviker kolhydrater
Strö över vinbär och vit choklad. 5 dl frysta rödavinbär. 50 g hackad vit choklad (gärna Guido Castagna). Klä en form med bakplåtspapper ca 20x30 cm. 5 dl frysta rödavinbär. 50 g hackad vit choklad
Rör till sist ner den hackade vita chokladen och vinbären som blandats med resten av strösockret. Det är ju i allra högsta grad semestertider och jag har ägnat en hel del tid på södra Sveriges skateboardparker tillsammans med maken och två pigga söner = omöjligt att baka vilket i sin tur resulterat i avancerad bakabstinens
Kvitter och en och annan snödroppe som tittat fram här och där. Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.