Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakanmed vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkakamed kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka medäpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl. 12 bitar. 3 ägg2 ½ dl strösocker2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver½ tsk kanel100 g smör, smält1 dl mjölk3 ½ dl vetemjöl1 äpple, rivet
Ät gärna äppelkakan lite ljummen med vispad grädde, vaniljsås eller halvsmält glass. Rör till en jämn smet och häll i en smord bakform, gärna med löstagbar kant
Kakan smakar ljuvligt av kanel och de karamelliserade äpplena på toppen smälter i munnen. Den här saftiga kakan är gjord helt i en stekpanna med högre kanter, eller i en så kallad Happy Pan med en fyrkantig form
Det är bara att frossa så mycket man kan i svenskaäpplen. Givetvis vill jag dra mitt strå till stacken och inspirera med hälsosamma recept på bakverk medäpplen
Smörj en form med lite margarin och skaka runt ströbröd. Ta bort kärnhusen i äpplena och skala i små klyftor, lägg sedan äppelklyftorna i ett snyggt mönster ovanför smeten
Här hittar du en LCHF-variant på äppelkaka, här hittar du en äppelkakamed kokta vita bönor i smeten, här hittar du en riktigt nyttig och rustik äppelkakevariant, och slutligen en riktig festkaka medäpplen, mango och mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.