Jag hade sett en tjusig marmorerad kaka framför mig, men tji fick jag när min choklad var lite för varm vid tillsättning ochchokladsmeten därför blev tjockare och tyngre än den utan choklad
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit chokladoch byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Här bjuder jag på en god kaka som är enkelt och goda att röra i hop och att snabbt grädda i ugnen
Ringla kolakrämen över kladdkakan och strö över mandlar ochchokladflis. mörk choklad. Oscar Målevik och Karin Moberg har tillsammans skrivit boken Friendly bread, baka glutenfritt från baguette till brownie
Någon skillnad smakmässigt på pajerna blev det definitivt inte och jag kan rekommendera denna lite annorlunda paj, där man anar smak av kokos och vit choklad
Hacka chokladenoch smält i mikro eller över vattenbad. Smält smöret och häll i en bunke. Ringla chokladen över kakan och strö över nötterna, låt stelna
Blanda havregryn, kokosflingor, mandelspån och hackad vit chokladoch strössla över jämnt. Jag fortsätter mitt utforskande av frysen och undersöker vilka hemligheter den sitter och tjuvhåller på
Chokladoch lakrits är den godaste kombinationen som finns. För att krånglar till det lite är Lisbeth glutenintolerent, men resterna av lite mandelmjöl som jag sparat undan från tidigare bak, gjorde dessa chokladbrowneis möjliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.