Riv potatisen fint. Vi skulle ha åkt och storhandlat på dagen eftersom kylskåpet gapade ganska tomt, men annat kom emellan så det gällde att improvisera med det som fanns hemma
Sist hon och hennes familj sov över blev det lite gröt kvar som jag ställde i kylen och som någon dag senare förvandlades till jättegoda frukostbullar tillsammans med en likaledes överbliven potatisoch lite annat smått och gott
Blanda ihop potatisoch pepparrot. Rå potatis. Det här var det godaste jag ätit på länge (oftastså säger jag det om all mat jag äter) men det här var verkligen gott och lite annorlunda
Tvätta och tärna potatisen i medelstora bitar. Blanda potatisenmed olja i en långpanna. En helg med vacker väder betyder grillning i många familjer och även hemma hos oss
Till julen så brukar vi alltid äta dopp i grytanutav skinkspadet som blir när man gör julskinkani ugnen, men i i julas så blev det inget dopp i grytan, men jag sparade spadet och frös in det, så nu blir det en härligt god soppa av det
På med allehanda kryddor och sen kokar jag potatis, som jag vispar med mjölk, smör och salt. Färsen lägger jag i en ugnsform medpotatismoset överst, in i ugnen tills det fått en gyllen färg
Dom är glutenfriaoch väldigt smarriga. När jag vispar så mosar jag först grovt med elvispens vispar och sen stället jag kastrullen på en fuktig trasa i diskhon för att undvika potatismos i hela köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.