Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Klicka ut kakorna på en plåt täckt med bakplåtspapper, dom smälter ut och blir helt platta, så ha gott om utrymme mellan kakorna och använd flera plåtar om du vill ha väldigt stora flarn
Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i. Apropå favoritbröd. Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det
Bred ut med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper. Lägg sedan på din fyllning och grädda i ugnen ytterligare tills osten smält och pizzan ser klar ut
Äntligen har jag lyckats med ett super recept på en minst lika god glass. Antingen så kan man vara jätte snabb å skära sig en bit, men var berädd på att det kommer att bli kladdigt
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Förra veckan gjorde hon glutenfria palt och överraskade mig med en nostalgitripp i smakväg. När jag var liten och var uppe i Grundfors (Lappland) och hälsade på mormor och morfar bjöd alltid mormor på världens största- och godaste paltar till lunch
Då arrangeras den första Njutfestivalen på Stortorget här i Östersund, med mängder av mat och dryck. God som den är istället för omelette till frukost eller i en mindre portion som dessert, med bär och grädde
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Använder du kolgrill som vi gjorde så skall du placera kolen, eller hellre briketterna då dom ger en jämnare värme, i en ring längs med kanten på grillen runt om, och ingen eld i mitten rakt under stenen
Jag gjorde även saffransbullar med mandelmassa i - mums. Trots bristen på kesella blev dessa lussekatter inte torra, men det ska intressant att se hur de är när de tinas
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott. Att lyckas göra glutenfria pannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.