Rör ihop kvargen medhavregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfriahavregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. 2 dl glutenfriahavregryn (jag kör alltid på Sempers)
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Arbeta in smöret med hjälp av fingertopparna, rör ner filmjölken. 1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en bunke
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfriascones. Forma sconesmed fuktiga händer, eller klicka ut med hjälp av sked
Helt glutenfriamed mandelmjöl som man absolut kan byta ut till annat glutenfritt mjöl. Scones är ju inte helt fel, enkelt gott och lättbakat bröd utan jäst
Fixa nu dessa snabbakade, ljuvliga sconesenmed mozzarellaost till kvällstéet ikväll. Men, vi glutenintoleranta kan inte svänga via affären efter gott, ljummet, ostigt bröd med samma lätthet som andra… Attans
Snabbt och lättbakat bröd som smakar underbart varmt och nygräddat med ost och marmelad. Glutenfriascones (8 bitar). Klicka ut degen till två runda kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper
Lyxa till helgfrukosten medscones. Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel
Ta sedan fram en matberedare och häll ner havregrynen och blanda dem tills du fått ett havremjöl – tillsätt resterande ingredienser för brödet och blanda tills du fått en kladdig smet
Glutenfriasconesmed chiafrön. Fick en kommentar på instagram om efterfrågan på mina glutenfriascones, som numera är standar på frukostbordet under helgerna
Alldeles nygräddade scones är en fröjd till helgfrukosten. Jag serverar mina på klassiskt vis med smör, creme cheese (färskost) och fikon- och lagerbladsmarmelad
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.