Eftersom tågtrafiken varit så osäker i vinter med många timmars förseningar, så åkte jag ner till Arlanda dagen innan flyget tog oss ner till Turkiet igen
Rör ner filmjölken med frömixen och bryt jästen i mindre bitar och tillsätt. Är du sugen på att baka och laga glutenfritt så kika in på min kategori som heter just Glutenfritt , där hittar du både det ena och det andra som är glutenfritt, gott och lättfixat
Resultatet blev verkligen KANELbullar med extra allt, Jag påstår inte att bullarna är som "vanliga" bullar, men jag påstår att de är jättegoda och ett riktigt bra alternativ för oss som inte tål gluten
Hur mumsigt som helst med lite smör och en god skiva ost på. Jag plattade först ut med händerna, sedan fördelade jag lite mandelolja på degen och kavlade ut till knappa plåtens storlek
Igår tog jag mig för att baka glutenfritt fröknäcke igen eftersom förråden började sina. I det här knäcket har jag använt de härliga teffgrynen från daCarla som egentligen är avsedda för gröt, men som också gör sig alldeles utmärkt i matbröd
Mjölsorterna vete, råg och korn resulterar i en smidigare deg med bättre jäsegenskaper, men det finns glutenfria alternativ och smarta knep som ger samma effekt
Efter middagen idag som mamma lagade kände jag för att baka bröd, hittade ett vanligt brödrecept med gojibär i, men självklart när jag började leta ingredienser fanns ingen fil/yoghurt/kvarg att ha i
Jämna till ovansidan med en sked som du fuktar i lite kallt vatten. Ett veganskt bröd med andra ord. Saftigt majsbröd som är glutenfritt, utan ägg, utan mejerier och utan nötter
En av mina absoluta favoritkryddor är en grön pestoblandning med ramslök från Zmaka. Det senaste experimentet är ett knäcke, som det verkligen är svårt att få nog av
En frökex som är helt glutenfritt och väldigt nyttigt, avnjut detta till kvällsfikat ihop med en stark ost eller varför inte hemkokt päronmarmelad och krypa upp i soffan med en stor kopp te, omge sig av levande ljus och bara njuta
Jag bakar ofta söta bakverk med kokosmjöl (som ni märker även i detta recept). Med choklad. Det ger en söt, fruktig smak till bakverket samtidigt som det innehåller mycket fibrer som binder vätska i smeten
Han har fått en massa godsaker hela dagen och nu ikväll ska storfolket få fira med morotskaka. Har varit hemma med febrigt Troll idag, på eftermiddagen pysslade vi ihop dekorationer till kakan
Det här är ganska likt mina tidigare glutenfria bröd, men med lite variation på ingredienserna. Det här brödet är det senaste i min arsenal av glutenfria formbröd
Jag följde receptet ganska väl, men tog mer bovetekross, bytte majsmjöl mot kikärtsmjöl (eftersom jag är återhållsam med majsmjöl som sägs vara inflammationsskapande), och olivolja mot rapsolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.