I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Glutenfriakanelbullar som smakar precis som vanliga. Dock blir de glutenfria bullarna torra lite snabbare så frys in det som inte äts upp direkt på bakdagen och ta fram och tina och värm bullarna i ugnen innan servering så smakar de som nybakta
Bland annat har jag bakat kanelbullar. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Det går bra att använda andra naturligt glutenfria mjölsorter som du har hemma. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men dessa blev bäst hittills
Dessa är dessutom glutenfria och fria från raffinerat socker. Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Sandwichglass – glutenfri, raffinerat sockerfri och vegansk. Eller en så kallad ”Ice cream sandwich”. Det första receptet jag publicerade någonsin här på bloggen (för ungefär 1000 inlägg sen) var ett recept på en sandwichglass
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. 2. Blanda ner mjölken i smöret. Kolla om de är fingervarmt. 3. Tillsätt socker, kardemumma - hela eller krossade bestämmer du själv
instagram 100kitchenstories. Jag älskar utmaningar, så när jag fick ett önskemål här på bloggen om att göra en glutenfri, mjölkproteinfri, nötfri och äggfri tårta så tog jag såklart tillfället till att testa på
Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri). Till helgens kalas hade jag bakat denna veganska brownie som jag skar i mindre tapasliknande rutor
Den här grytan gör mig lycklig. Mustiga grytor som fått massor av kärlek är bland det bästa som finns. En riktigt bra chili kräver flera lager av smaker som tillsammans skapar umami, den 6
Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
Även allergiker kan mumsa i sig sötsakerna utan problem då de är glutenfria (använd rena havregryn eller boveteflingor om du reagerar på havre), mjölkfria och äggfria
Mat & Dryck. Vegansk och glutenfri kladdkaka. På dopet imorgon är det två personer som har specialkost. Min ena syster är glutenintolerant och sambons ena kusin är vegan
HÅLLBARHET & FÖRVARING. TIPS PÅ FLER VEGANSKA BRÖD. Glutenfritt och veganskt bröd med quinoa. Så himmelens saftigt och smarrigt att jag blev förvånad själv, verkligen hur gott som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.