Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokos och mandelspån. För nån vecka sedan skulle vi få en av döttrarnas svärföräldrar på middag, och då passade jag på att dyka på huvudet ned i frysen för att hitta något lämpligt att laga efterrätt av
Havregrynoch mandel är fullproppade med nyttigheter, liksom ägg. Supergod och superlätt att göra är den här äppelefterrätten, som passar extra bra nu när det finns så många fina, svenska äpplesorter att välja mellan
Jag köper ibland durramjöl från ”Friends of Adam” och senast köpte jag även glutenfria havregryn. Blanda de torra ingredienserna för sig och degvätskan med jästen för sig
När vi kom in gjorde jag havregrynsgröt kokt på mjölk och rörde i rivet äpple och rapsolja för att berika den åt honom och jag tyckte det smakade så gott och kom på att kombinationen säkert skulle funka kanonbra i en muffins – och resultatet blev fantastiskt
Ett nytt, naturligt glutenfritt, enkelt, närningsrikt och supergott recept på frukostpannkakor. Med ägg, mandelmjöl ochhavremjöl som ingredienser och toppade med bär så innehåller den här frukosten en massa superfoods som ger dig allt du behöver för en bra start på dagen
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Nu tillhör inte vi dom som äter enligt LCHF, vi äter helt enkelt det vi gillar och framförallt det som de Mårtenssonska maggarna och kropparna mår bättre av
Det här pajskalet är också glutenfrittoch proteinrikt. glutenfrittpajskal,. Mixa ihop silkestofun, havregrädde, näringsjäst, citronskal, gurkmeja och timjan till en slät kräm
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.