Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Degen ska kännas mjuk och hanterlig och lätt kunna tryckas eller kavlas ut. Det här pajskalet passar förträffligt för dem som av olika skäl försöker dra ner på kolhydraterna
En favorit är att rosta och äta med mosad avokado, svartpeppar och rödlök, mums. På morgonen blandar du ner chiafrön samt salt och mixar med mixerstav så slätt du önskar
Då bestämde jag mig för att göra någon form av kaka, resultatet blev. en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma
Jag trodde ju det var vår och bjöd på en vårlig nässelsoppa, men som genom ett trollslag förbyttes den härliga vårvärmen mot isiga vindar och snöglopp, och igår täcktes de utkånkade trädgårdsmöblerna av ett tjockt lager snö
Bären innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel. Det höga innehållet av antioxidanter sägs skydda mot infektion och ohälsa samt förnyar celltillväxten
Även avocadooljan innehåller nyttiga fettsyror, och den är bra både invändigt och utvändigt. Jag läste alldeles nyligen att en stor del av svenska folket lider brist på fettsyror i kosten, vilket på sikt kan ha stora, negativa konsekvenser för hälsan, både den fysiska och den psykiska (läs gärna mer här om du har lust och tid)
Bred krämen över rulltårtan och rulla ihop med hjälp av bakpapperet. Fikagäster på ingång. Då är rulltårta suveränt att ha i frysen för att lätt plocka fram när det är dags att sätta igång bryggaren eller blanda saften
En skiva nybakat glutenfritt surdegsbröd med ost och en driva havtornsmarmelad från. Skulle du tycka det är jobbigt att göra egen glutenfri surdeg erbjuder faktiskt Isabel en surdegsgrund per kund om man beställer av hennes mjölmix
Det här har jag velat prova en längre tid – glutenfritt surdegsbröd gjord på hel bovete. Du gör bara smeten till brödet och låter den jäsa av sig själv – utan tillsatt surdegskultur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.