1400 g
gnocchi 1 pkt tärnad bacon 1 burk Campbells champinjonsoppa 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl mjölk 3 tomater 1,5-2 dl riven ost 2 tsk dragon 1 tsk svartpeppar, grovmalen SaltKoka pastan och häll över i en ungsform (normalstor). Stek bacon. Blanda grädde, mjölk, champinjonsoppan (koncentrerad) , bacon och kryddorna i en bunke. Häll detta över pastan. Lägg på tomaterna i skivor och strö över osten. In i ugnen 250grader i 10 minuter.
Idag damp ett bokfynd från nätet ner i brevlådan. ”Carl Butler i grekiska kök” från 1997. En kokbok och reseskildring där Calle återbesöker favoritplatser, olivodlingar, vingårdar, bagerier och bjuder på de grekiska recept som han älskade
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Torka av kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Paprikasås. Mixa paprikor, crème fraiche, timjan, persilja, cashewnötter och prästost i en matberedare med kniven monterad
Det fina vädret håller i sig och det känns så där att stå inne i köket och laga mat. Tänk när vi får uteköket klart, dock inget som kommer hända i år, och vi kan stå ute tillsammans med fläktande vind och skära, blanda och tillaga på antingen grill eller muurikka
Av julens rester gör man fester. makaronipudding är en mycket tacksam maträtt. Du kan i stort sett använda vad du vill i den, till exempel gårdagens eller julhelgens rester
Billiga middagar som sparar både tid och pengar är alltid tacksamt till vardags. Det här är inget avancerat på något sätt och samtidigt som man blir av med lite kylskåpsrester såsom här en halv röd paprika, en halv gul
Koka pastan och häll över i en ungsform (normalstor). Stek bacon. Blanda grädde, mjölk, champinjonsoppan (koncentrerad) , bacon och kryddorna i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.