Häll upp sylten i glasburkar, med lock och förvara dem i kylen. De är lite skörare att vända i stekpannan, men med ett bra stekjärn och en bra och bred stekspade, så går det galant
Servera medgräddeochsylt. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god. Den är så enkel att göra och pasar både som mättande mellis och fika
1olja att smöra formarna med. 1vispad gräddeochsylt till serveringSätt ugnen på 225 grader. 1Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. 1Rör i mjölken och därefter äggen. 1Smörj muffinsformen med olja (behövs inte med pappersformarna) och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten. 1Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”. 1Servera med vispad grädde ochsylt
Rör ut i grädden, och blanda noga med gröten. Mortla saffranet med socker och vaniljsocker. Elvispa äggen pösiga och rör ner dem och mandelhacket i gröten
Den färdiga sylten hälls sedan i väl rengjorda glasburkar som sköljts med hett vatten. Vi kokar alltid en stor sats som vi spetsar till med vaniljstång och njuter av till varje pannkaka, plätt eller våffla under året
Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar med täta lock. Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Myntan smälter in bra med övriga ingredienser. En söt och riktigt smaskig sylt. Annars är det bara att koka på spisen på låg värme i kanske en kvart och hälla i väl rengjorda burkar
Så där lite sylt nöjer jag mig inte med det är ett som är säkert. Något annat som hände igår var att jag så snart jag stigit upp efter min skönhetssömn kokade sylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.