Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Denna varianten blev riktigt god med ett krämigt täcke av creme fraiche och parmesanost. Ett snabbare (ochgodare) alternativ till bechamelssås när man har ont om tid
Häll ett lite tjockare lager bechamelsås, (tillsätt mjölken om du vill ha en ännu krämigarelasagne, använd då en kniv och stick ner längs kanterna för att mjölken ska rinna ner lite) och strö sedan riven parmesan överst
Stek färs och hackad lök. Lasagneplattor. Salta och peppra. Lägg plattor på (ej dubbelt), häll sedan 1/3 av färsen, sedan plattor på, sedan färs, sedan plattor och sista färsen på
Skala och dela potatisen till bitar. Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör i smör och sedan mjölk till moset fått lagom konsistens
Så enkelt att slänga ihop och sååå gott. Till middag ikväll gjorde jag spaghetti Carbonara. Jag får göra en reminder till mig själv att laga till det oftare
En enkel men ändå så god pastarätt. Grunden brukar vara en köttfärs/kyckling/vegetarisk tomatbaserad sås, en bechamelsås – vit sås, ost ochlasagneplattor som man varvar i en ugnssäker form och gratinerar i ugn
Här kommer ett enkelt och jättegott recept på lasagne för alla som vill ha middag på minuten. Till detta serverar jag som synes grönsallad och tomater med timjan och pestovinägrett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.