Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Rör ihop samtliga ingredienser tillsåsen i god tid. Den är godtill det nygrillade köttet, som dip till chips eller till baguetter att bara doppa i vid sidan om
Tillsätt ost och grädde och rör om så att allt blandar sig. Champinjonsås1-2 gula lökar500 g färska champinjoner1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell3 dl gräddeev redningsaltsvartpeppar Skala och hacka lökarna. Red eventuellt såsen och låt koka i ca 10 minuter
Till det grillade gjorde jag en kall sås med bla lök, paprika och färska örter i. Mycket grillat blir det när det är fint väder och vi grillade igår också
Simsalabim så har du två goda kalla såser att ställa fram på bordet. När jag äter grillat och det gör vi ganska ofta så vill jag gärna ha en kall såstill, iallafall på sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.