Servera på knäckebröd eller med nykokt potatis eller med kall potatis, kanske på en smörgås. Den kan även tillagas en dag i förväg med gott resultat – smakerna får chans att blandas
Bred på vitlökssmör och toppa med garneringen. 1 Lös jästen med vattnet, ca 30⁰C. Låt degen vila på bakbord eller i bunken och täck med plast eller bakduk i ca 20 min. 3 När bröden har jäst klart kan man pensla ytan med vatten och strössla på önskade frön, tex solros, linfrö eller varför inte riven ost. Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst För Matbröd, färsk 75 g (1/2 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete eller Råg 500 g (ca 5 dl) vatten 850 g (ca 14 dl) vetemjöl special 15 g (ca 1 msk) strösocker 15 g (ca 1 msk) smör 12 g (ca 2 tsk) salt Topping Garnera gärna bröden med solros, linfrö eller riven ost. 50 gram Smör, rumsvarmt 1 Vitlöksklyfta, hackad/pressad 2 nypor Flingsalt Rosta brödskivor och stick ut med en hjärtform
Jag tycker snittar av olika slag är perfekt på både stora och små tillställningar, lite mysigt för gärsterna att plocka ihop sina egna favoriter medan de minglar runt
Chokladsnittar fyllda med guldnougat. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Denna kakan tror jag nästan att alla mina vänner har smakat, och jag vet inte med hur många vänner jag har bakat den med men vi föråt oss på den här kakan ett tag haha Den är så god så god så god
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Får nog säga att det var den godaste grytan jag har gjort, sambon var lyrisk ☺. Det måste ha varit att benet var med som gjorde att det blev så god och mustig smak
Knäck alla äggen tillsammans med kesellan eller creme fraiche i en bunke och vispa samman dem. Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.