Riv mandelmassa och blanda med äggen. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljpulver och kanel. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet
Blanda mandelmassanmed äggen och citronskalet. Riv mandelmassan. 300 g mandelmassa. Borsta citronen i hett vatten och riv sedan av det gula skalet fint
Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Det intressanta är att kakan tydligen blir fruktansvärt besk med så många nötter, med de fyra personerna hade lyckats äta den ändå, ja de ville väl vara den snälla och väluppfostrade gästen och äta upp det som det bjuds på
När du en gång smakat den här äppelkakan kommer du inte att vilja äta någonting annat. Hemligheten är riven mandelmassa och citron som framhäver smaken samt topping med havregryn och farinsocker som smälter under tillagningen
Låt äppelkakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller. Passa på att baka med äpplen till fredagsfikat nu när de finns i överflöd
Vaniljsåsen kompletterar äppelkakan så fint och de är svårt och bara ta en bit. Försöker använda produkter som de är säsong för så varför inte en äppelkaka medmandelmassa och vaniljsås till
Servera gärna med vispad vaniljgrädde. 1kanel Smöra en liten ugnsfast form eller kakform, vispa ihop två ägg med 1 1/2 dl socker i en bunke, blanda med 1 1/2 dl vetemjöl och häll över i formen. 1Fördela sedan äppelklyftor (med skalet på eller utan) över hela smeten, strö över lite socker (och kanel om du vill) och skiva sedan lite smör över alltihop (eller droppa flytande smör/rapsolja)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.