Godaste rotfruktsgratängen!
En sida om god mat i allmänhet
En sida om god mat i allmänhet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g jordärtskockor 3 medelstora polkabetor 1 svartrot 2 medelstora morötter 3 vårlökar 1 pkt bacon 250 g kantareller 100 g kassler 3 dl grädd mjölk (jag tog hälften vispgrädde/hälften mjölk) nymalen svartpeppar 100g ädelost Gör såhär: Skala och skiva alla rotsaker. Blanda rotsakerna i en bunke(spara några skivor polkabeta till toppen av gratängen). Smörj en ugnsfast form och häll i hälften av rotsakerna, peppra. Skiva vårlöken och lägg över. Klipp baconet i strimlor och fräs tills det blivit gyllenbrunt. Ha i kantarellerna i stekpannan och låt fräsa med några minuter. Häll över bacon-och kantarell fräset i ugnsformen. Strimla kasslern tunt och ha ner i ugnsformen. Ha till sist över resten av rotsakerna, avsluta med ett lager polkabeta. Peppra (obs! behöver inte saltas pga sältan från baconet och kasslern). Häll över gräddmjölken och smula ädelost över. Sätt in i ugnen i ca 1 timma i
  • vanilla sky
  • rotfrukter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.