Eftersom vi bara är 2 i familjen som äter bröd till frukost än så länge så är det mest praktiskt att göra portionsbröd och sen frysa in så man kan ta fram nytt varje morgon och de här tekakorna är en favorit hemma hos oss. Nagga tekakorna med en gaffel och låt jäsa under bakduk i 30 minuter
Sportlovsextra. Goda tekakor. Skrivet i. Bröd den. 21 Februari 2017, kl 08. 19 / Direktlänk. Klockan är 08. 01 och jag har varit vaken sedan klockan 06
Jag avgudar ju tidningen Hembakats recept på riktigt luftiga tekakor. Nu har jag bakat deras grova och precis som de med mer vetemjöl i blev de riktigt höga och fina
Några gånger har jag funderat på om man inte skulle kunna göra egna tekakor. De ser ju så lätta ut. Någon stans har jag läst på en annan blogg om ett jätte bra recept
Tidsbrist. Här kommer även recept på snabba tekakor. 16 st50 gram jäst50 gram margarin5 dl mjölk1 tsk salt1 msk socker4 dl rågsikt8-9 dl vetemjölDela jäst i en bunke
Nagga tekakorna med en gaffel och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Saftiga och goda tekakor. Nybakade tekakor är hur gott som helst och blir mycket godare än de som man köper färdiga i mataffären och det är också ett väldigt pålitligt recept som alltid lyckas så länge man inte värmer degvätskan för mycket så att jästsvamparna dör
Nu när semstern närmar sig och vi kommer att äta frukost tillsammans hela familjen på morgonen (nu brukar Oskar gå upp en timme före mig och Felicia) är det myisgt att ha hembakat frukostbröd och de här tekakorna är supergoda att äta till frukost
Jag blev helt till mig över förrätten, det var helt allvarligt det godaste jag ätit på länge. Till saken hör att de här hamburgerbröden brukar användas som tekakor också, och vi hade dom som utflyktsmackor förra helgen och det var då jag fick upp ögonen för dom, godaste mackorna på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.