En klassisk fyriskaka eller äppelsockerkaka. Jag fick ett helt lass med äpplen från en kollega. Dom kan ju bara inte ligga där och ruttna utan självklart blir det en äppelkaka
eller tills den fått lite färg. Man kan göra så mycket gott av säsongen alla bär och frukter. Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Serveras varm eller kall. Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
Lägg lite bakplåtspapper på en plåt (eller öka mängden olja). Eftersom vi vet att det blir vargavinter igen på lördag passade hela kontoret (jag och min man alltså) på att köra picknicklunch i solen idag
Det där med att blogga under jul”ledigheten” är rätt så överskattat, tycker ni inte. Dock hinner man med annat när man INTE författar inlägg, det har jag nu förstått efter ett par späckade dagar på resande fot
Serveras varm eller kall. Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
inte en gnutta mjöl eller socker så långt ögat kan nå. Jag tycker den här cheese-caken är suverän att göra när jag har lite "slattar" av crème fraiche, gräddfil, kesella eller Philadelphiaost hemma
Inte en torr semla så långt ögat (eller gommen) når blir resultatet. Semlor, åh så gott det är. Alltså satte jag en deg och bakade ut ett gäng semmelbullar
Alla ingredienser till masalan (masala betyder alltså kryddblandning på indiska fick vi lära oss) fanns på vår eminenta kryddörr, det enda som behövde göras var att köra den hela nejlikan till ett fint pulver och det fixade vår kryddkvarn fint
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. så jag tar det för ett gott betyg Snart vankas det som sagt en ny onsdagspasta och jag sitter just nu och ser vad jag ska hitta på
Hur man gör en god gräddsåseller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Du kan lägga vad du vill på degen tex oliver, salami, vitlök eller något annat du gillar. Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka
) Det är också gott att ha bär eller skivad frukt tillsammans med krämen mellan de båda lagren. Jag var dock lite otålig, så vaniljkrämen hann inte stabba till sig och det blev en rinnig historia
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.