Gott glutenfritt formbröd
Bak & Mat för alla
Bak & Mat för alla
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g ljus gluten
  • 110 g ljummet vatten
  • 6 timmar Har man en trött surdeg kan man göra en ny matning med samma mängd och låta stå
  • 10-12 timmar till så får man
  • 450 g vatten
  • 15 g jäst
  • 1 msk fiberhusk
  • 450 g ljus gluten- och laktosfri mjölmix
  • 150 g av en grövre mix. Jag valde skrädmjöl från Stöpafors kvarn som är glutenfritt. Vet ändå att en del glutenintoleranta inte klarar av någon havre, och då kan man alldeles säkert ta en grövre mix som man vet att man mår bra av, eller t ex bovetemjöl.
  • 10 g ljus sirap
  • 20 g havssalt
  • 300 g surdeg
  • 100 minuter Sätt ugnen på
  • 250 grader Sätt in bröden på galler i nedre delen av ugnen men inte längst ner
  • 25-35 minuter När innetemperaturen är
  • 98 grader är bröden klara

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.