Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Den här är toppen… Jag var nästan säker att jag hade lagt ut den redan, men hittar inte så tydligen NOT… Fick inspiration från en kompis och har ändrat lite
Låt gärna smeten stå och dra några timmar eller över natt så blir näringsämnena mer lättillgängliga, men om du har bråttom så funkar det att bara låta den stå och gotta till sig någon timme
Det är ju vettigt att ta tillvara så mycket som möjligt som är ätbart. Om man inte har möjlighet att plocka maskrosblad kan de uteslutas eller ersättas av någon annan örtkrydda t
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Jag tog därför hjälp av bakgurun Jan Hedh, som gör något som kallas för ”limpblandning”. Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets
Bland annat ett riktigt gott bröd som jag bakade under novemberlovet till mina lovlediga ynglingar. Tur då, att jag har en del recept på lager som jag gärna delar med mig av
Det har ju inte regnat på väääldigt länge känns det som. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.