Vi drar igång veckan med nåt sött. Hemmagjord dajm kan ju inte bli fel, liksom. Skär eller bryt dajmen i lagom stora rutor när chokladen stelnat helt Förvaras svalt
Serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass. (Frestas inte att använda kokos - det tar överhanden, ska prova med malda nötter nästa gång) Bred ut smeten i formen och grädda den i 175 º varm ugn i 18 minuter
Börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke. Smakade gammeldags gräddglass. Jag använder det feta ur kylskåpskall Blue Dragons kokosgrädde, blandar med lite florsocker och lite av “kokosvattnet” i botten
) Gräddglassmed Baileys & äkta bourbonvanilj Ingredienser. Tyvärr så saknar jag en glassmaskin så jag rör lite i glassen en gång i timmen, man får ta fram glassen i tid så den mjuknar lite och häll upp glassen i en vanlig glassförpackning med lock så kan man försöka minimera risken att få iskristaller i glassen
Ann Fernholm delade med sig av alternativ till sötsaker, bl. ett recept på hemmagjord gräddglass som jag bara var tvungen att prova och låta mina barn äta en varm sommardag som denna
Njut den med en klick grädde. 200 g marabou dajm. Blanda alla ingredienser förutom chokladen. Vispa inte. Häll smeten i en lite mindre springform än den "normal" stora
) om man glömt handla med. DAJM. Micro hade vi ingen då jag var ung men det blir alltid bäst ändå i en tjockbottnad gryta på gammalt hederligt vis och det är bara att måtta upp allt och blanda medans smör och allt smälter ihop på spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.