Jag kan nu lyckligt meddela att jag har funnit det ultimata gräddkolareceptet. Sju sorters kakor) med gamla, traditionella recept på bullar, chokladbollar och knäck som tas fram varje gång det är dags att baka
En väldigt god kola gör du med det här receptet. Tänk på att följa receptet noga för att lyckas. Använd termometer eller gör kulprovet för att veta när kolan är färdig
Kanske har ni julstökat färdigt, varit ute i den snö som föll på många håll igår eller kanske bara varit inne och njutit av den nalkande julefriden med en kaopp glögg eller kaffe
Vem älskar inte en gräddkola som smälter i munnen och ännu bättre att ge bort i julklapp t ex som jag gjort då jag gjort en liten påse av cellofan och skurit kolan och packat i bakplåtspapper
Igår gjorde jag en riktigt god gräddkola som Roy Fares tipsar om. Den blev riktigt smarrig och med vaniljstång och flingsalt fick den en rund, len och samtidigt kaxig karaktär
Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka i 45 minuter på låg värme. Gör kulprovet. Klarar den inte kulprovet så koka i 10 minuter till och testa igen
Sött, gräddigt, salt och med en touch av vanilj. Inspirationen till receptet fick jag från Pärlans Kolor med samma smaksättning men jag hittade inget bra (
När jag gör kola brukar jag hälla upp smeten i små folieformar, så praktiskt då du slipper jobbet med att skära/klippa kolan i bitar samtidigt som de är lätta att förvara utan att de klibbar ihop
Förvara dem svalt i burk med lock eller plastpåse. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 15x 20 cm. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.