Man kan ha olikatillbehör såsom citronsmör eller dillsås, våran absoluta favorit är gräddstuvadbladspenat, kokt potatis och en grönsallad, färska citronklyftor att pressa över makrillen är riktigt gott till
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång itiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Gräddstuvad lever tillhöstmiddagKycklinglever är väldigtbillig, god och nyttig mat. Det är tyvärr inte så många som äter den idag, men jag tycker det är väldigt gott
Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligengräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuteri lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Blanda ned grädde och krydda med vitpeppar efter smak
Lägg det skurna och vitpepparkorn, kryddnejlikor och lagerblad i kastrullen. Medan kycklingen kokar skär nivitkålenismåbitar och grovriver resten av morötterna
Nytt för mej idag var gräddstuvadvitkåltillgrilladkyckling. Tänkte tipsa om bra vardagsmat idag, men först måste jag bara tacka för alla trevliga kommentarer och mejl jag får angående bloggen
Först ut är denna gräddstuvade köttfärssås. Ibland har man bara en av de där dagarna då man inte pallar stå och laga mat i flera timmar, men kanske ändå vill käka något riktigt gott
Börja med att skiva baconet och stek det knaprigt, hacka under tiden löken och persiljan. När baconet är knaprigt lägger du i löken så den får fräsa med tills den är mjuk, blank och fini baconfettet
Sedan åker vi hem och gör gräddstuvad purjolök till den rökta fisken och färskpotatisen. Middagi sommarstugan vid Kalmarsund, det betyder en sväng till Blomlöfs fiskrökeri och en tur till Olas gårdsbutiki Bröms
Strimla dem och fräs i stekpanna med lite smör utan att de tar färg. 12 msk Norrmejerier Smör. 12 ½ dl NorrmejerierVispgrädde. 11 krm vitpepparSkölj grönkålen och dra bort bladen från den grova stammen. Tillsättvispgrädde, kalvfond, socker och vitpeppar och låt sjuda ca 30 minuter
Det blev en oerhört enkel slags gryta, eller gräddstuvad färs om man vill kalla det för det. Warning. se/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.