Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Kumminen ger en härlig smak av rustikt bröd och blommar verkligen ut i sin smak tillsammans med ett salt smör och en fet ost
I dagens recept härinne testade jag att göra ett saftigt bröd medzucchini. Jag fortsätter med mitt experimenterande med att ta fram bra bröd som passar oss som äter en glutenfri LCHF/Paleo-kost
Zucchinin trängs absolut på topplistan med broccoli, spenat, sparris och brysselkål. Variationsmöjligheterna plus att det är en matig grönsak med ordentlig konsistens och tuggmotstånd (=mättnad) gör den till ett måste i mitt kök
Pyttipanna går alldeles utmärkt att göra med annat än potatis som bas. Dels får morgontrötta jag sova en timme längre på morgonen, dels ”kommer jag hem” i vettig tid på eftermiddagen och med lite tur så har sambon möjlighet att komma förbi på lunch
Lägg lite duttar med smör på zucchinin. -)) Men kör på med Lchf som vanligt hemma igen. Zucchini. Plus varit duktig och tränat hemma dom sista dagarna med sån där uppblåsbar gymnastikboll
Här har jag gjort en vegetarisk variant av LCHF-pizzan och toppat med en lättfixad tomatsås och zucchini, Har du tid kan du gärna koka ihop tomatsåsen en stund, men det går bra utan också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.