Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
Skala potatisen och skär den i 2-3 centimeters kuber. Skär purjon i 1 centimeters skivor. Fräs smöret i en kastrull och rör ned potatisen, salta och peppra
Börja med att skiva baconet och stek det knaprigt, hacka under tiden löken och persiljan. När baconet är knaprigt lägger du i löken så den får fräsa med tills den är mjuk, blank och fin i baconfettet
Låt rödbetorna svalna något innan du skalar dem med händerna. Toppa med chèvre skivorna. Koka rödbetorna i lätt saltat vatten i 20-30 minuter, känn med sticka om de är klara
Andra gånger värms det vita bönor i tomatsås, som äts med stekta ägg. Det blev en oerhört enkel slags gryta, eller gräddstuvad färs om man vill kalla det för det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.