Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 6 ägg
  • 1 1/4 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver Solros- eller majsolja (för smörjning av bakform)
  •  
  • Citronkräm
  • 1 citron
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  •  
  • Jordgubbslag
  • 1 ½ liter färska jordgubbar
  • 1 dl socker
  • 2 dl Strega eller fruktlikör
  •  
  • Dekoration
  • 1½-2 dl tårtsmulor (som tårtan gröps ur)
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g savoardikex
  • Färska jordgubbar
  • delade i halvor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.