1
tårtbotten (köp gärna färdig eller se recept nedan)
200 g
vaniljkräm (ca 2 dl)
300 g
grädde (ca 3 dl)
50 g
jordgubbsylt (ca 1/2 dl)
100 g
sockerlag (ca 1 dl )
2 msk
jordgubbspuré eller saft
20 g
jordgubbar
4
ägg
100 g
socker
100 g
mjöl
1 tårtbotten
(köp gärna färdig eller se recept nedan) 200 g vaniljkräm (ca 2 dl) 300 g grädde (ca 3 dl) 50 g jordgubbsylt (ca 1/2 dl) 100 g sockerlag (ca 1 dl ) 2 msk jordgubbspuré eller saft 20 g jordgubbar
Ta bort blasten från jordgubbarna och ställ dem längsmed kanten så att den bär upp nästa botten. Tårtan är spacklad med grädde och för att chokladglasyren inte skulle smälta grädden när jag skulle dekorera så var jag noga med att den var helt kall innan jag hällde på
När det var dags för midsommarfirande förra helgen gjorde jag och min syster Evelina en glutenfri gräddtårtamedjordgubbar, körsbär, mynta och ätbara blommor
Dekorera medjordgubbar och bananskivor. Täck hela tårtan med grädde, även på kanterna. På denna lägger du på grädde och jordgubbar, därefter den sista tårtbottnen som lock
Smöra och bröa en rund kakform gärna med löstagbar kant. Jordgubbar. Medan kakan gräddas gör man krämen. Garnera med vackra bär och frukter allt efter tillgång
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.