Ingredienser till ca 4 rejäla personer. Ingredienser till ca 4 rejäla personer. Skolans fisksås-recept brukar göras på gräddfil och/eller fil med lite majonnäs
Idag är man kanske mest känd för sin mozzarella gjord på buffelmjölk som är väldigt ovanlig i dessa trakter, mer vanligt i regionen Lazio som ligger söderut
Skölj av aubergineskivorna och torka torra på handduk. Den tagliatelle vi gjorde blev vi sedan serverade till huvudrätt och aldrig har pasta varit så gott
Halloweendessert till stora och små är jordig chokladpudding med godismaskar. Då du vispat ihop det så låt stå i bunke och tjocka till sig något medan du vispar grädden mjukt
Där hänvisar jag till asiatiska butiker, eller butiker med östeuropeiska matvaror. Det senaste året har vi emellertid ändrat våra matvanor en smula, och CrockPoten har därför använts mer sällan
Låt svalna tills de är torra och knapriga. Receptet går bra att räkna upp till flera gäster. Koka kålen mjuk i grädde tills det mesta av vätskan kokat in
Det gjorde det inte, kanske inte blev så snygg som jag önskat men gott blev det. Blanda ihop torrvarorna i en skål, tillsätt det smälta smöret och äggen
Drag från plattan och häll upp i väl rengjord burk. ostbrickan, som snittar före måltiden när man bjudit hem gäster en fredagskväll, på studentminglet, till bröllopsmiddagen om man gör maten själv eller som munsbitar framför tv'n en lördagskväll
Vi kör vidare på giftfritt tillvår pälskling och om du vill läsa mer har jag självklart länkat till GrizzlyZoo för mer info och köpsight om du vill testa
Elenore Bendel Zahn berättar hur de genom sina bloggar, och när hon är ute och föreläser eller håller workshoppar i växtbaserad matlagning, har märkt av ett enormt sug efter att lära sig mer om våra tidigare mattraditioner men också hur man kan bli bättre på att ta tillvara och tillaga grönsaker och rotfrukter
Jag kom genast att tänka på laxtårtan med löjrom som jag gjorde själv till det dryga hundratalet gäster på vårt bröllop, och insåg att jag måste lägga upp det receptet här
Att vi hade vår svensktalande reseledare Ulla som kunde berätta om allt vi såg utmed vägen som vi åkte förbi gjorde själva transportsträckorna så mycket mer levande än om man bara läst ur en reseguide om själva slutdestinationen för våra utflykter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.