ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt. 1 dl vatten 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong
1 tärning grönsaksbuljong. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 700 g blomkål 7 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong 2 dl Arla Köket® vispgrädde 1 krm svartpeppar ev ½ tsk salt ½ dl hackad färsk persilja
Lägg i den frysta grönkålen och låt den tina. 500 g hackad fryst grönkål. 12 tärningar grönsaksbuljong. 12 dl Arla Köket® crème fraiche. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g hackad fryst grönkål 4 ägg 9 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2 msk vetemjöl 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 dl hackad färsk gräslök ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 160 g grovt brödBörja med att koka äggen ca 7 min. 1Rör ner 1 dl crème fraiche och gräslöken. 1Servera med ägghalvor, bröd och resten av crème fraichen
Jag serverar den med en klick crème fraiche istället för vispad grädde. crème fraiche. Servera med en klick crème fraiche (och eventuellt en skvätt Champagne eller torrt mouserande vin)
Den här exklusiva, grönaärtsoppan med champagne, är en av Tore Wretmans klassiker. Rör ner ärterna och låt dem bara bli varma, så behåller de den gröna färgen
Testa ni med vetja – bra idéer är ju till för att spridas. Grönärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grönärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Grönkålschips. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.