I sin blogg hävdar Billy Butt att man inte alls behöver så många kryddor med indisk matlagning utan att man med chili, curry, spiskummin, gurkmeja, garam masala och koriander kommer väldigt långt
4 pers · 4 kycklingfiléer · 80 g gröncurry pasta · 4-5 st kaffirlime blad. 80 g gröncurry pasta. Finns även som frusna eller torkade limeblad (kallas makrutblad och finns i asiatiska affärer) · 1 st aubergine eller zucchini, grovt skurna i bitar
Supergott och enkelt om man använder en färdig kryddmix medgröncurry. Fortsätt med att steka champinjoner, wokgrönsaker, sockerärtor, vitkål och purjolök
Koka upp och låt sjuda tillsgrönsakerna är mjuka. Ansa och skär övriga grönsaker i strimlor. Servera soppan rykande het med Yoghurt och ett rykande färskt bröd
Smaka av med färskpressad limejuice. Tillsätt aubergine och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Strö över hackad koriander eller thai-basilika och servera med ris (gärna Jasmin)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.