Du kan ta vilka grönsaker du vill eller har hemma. Arbeta in mer mjöl omden känns alltför lös. Ös upp degen på bänkenoch arbeta denordentligt tills den är jämn och elastisk
Skär kålen i tunna strimlor, filéa apelsinen, det gör du genom att skala apelsinen, skära bort det yttersta hinnorna och därefter skära ur fluftorna ur de hinnor de ligger i
Riv eller skär kålen fint och blanda med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Salt och peppar. Knåda kålen rejält så vinägern tränger in och mörar den lite
Strimla kålen, grovriv morötterna och lägg i en stor skål. Salt och peppar. Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord"
De är en kost på grönsaker, frukt, nötter, groddar, alger, superfoods, svampar och örter. Men det viktigaste och häftigaste av allt är nog känslan jag hade i kroppen
Receptet har vi fiskat upp från världens bästa receptskatt, gröna lådan, Ankis mors stil avslöjar inget om vart receptet hittats men när det står gott med stora bokstäver så vet vi att det bara är att köra
Förutom att jag kommer bjuda på en hög med vegatariska julinspirerade recept kommer jag också dela med mig kring lite pysseltips och tankar på engrön jul när det gäller själva stylingen av julbordet och så klart, som utlovat, kommer i n s t r u k t i o n e r på hur man bygger sitt eget julbord av återvunnet material
En mini choklad macaroon med samma mousse emellan och med ätligt guld på som dekoration. Häll sedan över det i ägg vispet och rör om försiktigt tills allt är jämt
Nån näve mixad grönsallad (som finns på påse i affären-säsongsmix på maxi). Själv sitter jag och njuter av smakerna i munnensom fortfarande finns kvar efter denna goa frukost/lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.