Det blev räk och tonfiskpaj och sen en bacon och trattkantarellpajmed vanligt botten. Kanske för att jag inte ätit paj på länge, men trattkantareller är ju så otroligt goda
Till servering blandad grönsallad dressad i lite citronolja och salt. pajdeg2,5 dl vetemjöl 1 krm salt 125 g smör, kylskåpskallt, i tärningar 2 msk vatten, iskallt
Koka upp grädden och låt den svalna något innan du mixar den med persilja och vitlök. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i en matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll
Idag blev det en ost och skink pajmed broccoli och smulad feta ost. Pajen var given. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
En riktigt god och mättande grön smoothie som jag åt som mellanmål på förmiddagen idag. Jag genomför en 10-dagars detox med Rabarber Healthy Living och gröna smoothies gör verkligen jobbet. Börja med en lite mindre mängd vatten, ca 2 dl och anpassa konsistensen med mer vatten så att smoothien blir som du vill ha den
Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Medanpajskalet gräddas förbereder du grönsakerna. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig pajmed fyllning av både lax, spenat och sparris
Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.