Tjingeling på er och härlig fredag. Idag står det mycket på schemat. jobb, sedan blir det till att greja lite hemma, städa, bestämma mig för vilken dessert vi ska bjuda på imorgon när vi ska fara runt på cykel och äta gott och förhoppningsvis träffa lite nya bekantskaper på årets cykelfest
Smakmässigt är det fyra helt olika såser som står uppdukade här idag och vi kan intyga att de alla smakade fantastiskt gott och vad vi förstår på värdinnan så är dom precis så lättgjorda som det låter
1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKokagrönkålen några minuteri lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Blanda ned grädde och krydda med vitpeppar efter smak. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Garneringflorsocker. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, litei taget
Slanta morötterna, strimlagrönkålen och purjon. Grönkål, morot & purjo. En stor kastrull förvällda (lätt kokta) eller ångkokta grönsaker är inte mycket mer ansträngande att göra än att koka ris eller pasta
Röd quinoa med kokosstekt grönkål och grilladkyckling. färsk, skuren grönkål. ”Du får laga egen mat” – jag hörde besvikelsen, för litebesviken är jag även på mig själv
Idag gjorde jag tre olika sorters juicer, och alla blev goda och fyllda med massor av nyttigheter. Fördelen med att göra egen juice är att den blir mycket nyttigare än den du köper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.