Nyp ihop smör och mjöl med fingrarna. Nagga hål med en gaffel. Så här gör du. Tillsätt sedan vattnet. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter
4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Grönkålspajmed valnötter, hur smarrigt låter inte det. Hallå därute alla kålmaskar och kålgillare, idag har vi en paj som med all säkerhet kommer att falla er i smaken
En grönkålspaj får gärna finnas med på mitt julbord. Varför inte njuta den så här dagarna innan jul tillsammans med en god rödkålssallad (blir garanterat färgstarkt och vackert på tallriken)
Tryck ut små stjärnor eller hjärtan med ett mått att dekorera pajen med. Lägg stjärnorna på en tallrik och täck med plastfolie, och ställ in tallriken i kylen
Därefter blev det Janssons frestelse, skink– respektive kalkonköttbullar, en sallad med valnötter och päron samt denna grönkålspajmed mandel och lagrad herrgårdsost
Inlägget Grönkålspajmed chévreost och valnötter dök först upp på Healthspiration. Denna grönkålspaj kräver dock lite förberedelser, men är helt klart värd det
Fräs grönkålen i smör på medelvärme tills volymen minskat. Tryck ut degen i pajform, picka botten med gaffel och ställ in i 200 graders ugn ca 8 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.