1 nymald
svartpeppar1. Blanda senap, honung, vinäger och vispa sedan ner oljan. Smaka av med salt och peppar.2. Skölj och torka grönkålen väl. Skär bort stjälkar och grova nerver. Finhacka den i matberedare.3. Häll grönkålen i en skål och blanda med dressingen. Tärna äpplena och blanda ner i salladen. Bryt valnötterna i bitar och strö dem över salladen.
av med mer honung. Tärna äpplen och blanda ner i salladen. Blanda med dressingen. Toppa med valnötter. 12 äpple, t ex Ingrid Marie el. 1200 g grönkål 2 äpple, t ex Ingrid Marie el
Smaksätt grönkålssalladenmed äppelvinäger, olivolja, salt och peppar. Jag har även hunnit med ett besök hos svärföräldrarna och så grattat far så klart
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Blanda alla ingredienser tillsammans med granatäppelkärnor. ca 250 g färsk hackad grönkål1/2 röd lök, halvringar2 paket feta ost på fårmjölk, tärnadkärnor från ½ granatäppleDressing
Igår gjorde jag de här smördegsinbakade äpplenamed kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigt trevligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.