Ja, då har vi snart helgen här igen och helgen brukar ju innebära långkok för en del av oss. Jag ställer mig aldrig och gör en gryta på en vardag utan den ska göras på helgen för det är ju då man har tid att låta den stå under några timmar och gosa till sig
Gnid in laxfilén med salt och muscovadorörsocker. Vrid över svartpeppar och fördela ingefäran över. Halvera pepparfrukten och ta bort mellanväggar och kärnor
salt och peppar. 600 g fläskfilé 3 msk smör 1 1 1 salt och peppar 1 st äpple 1 st gul lök 2 dl vatten 2 dl grädde 2 msk kalvfond 1 msk soja 1 msk torkad grönpeppar 1 msk konjak 1 msk majsredning Maizena Garnera med
Bryn kasslerskivor och spar stekskyn och lägg över i en gryta/traktörpanna eller ungsfast form. Jättegott och lätt och potatis passar utmärkt till detta
Sätt ugnen på 225 grader och bryn filéerna så de får fin färg och lägg över i en form. Blanda ihop crème fraichen med övriga tillbehör och låt små sjuda i ca 5 minuter och smaka av. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills den känns klar
Idag har jag och Magnus varit ute till skogen och tagit oss årets julgran (ja, lagligt. Oftast har vi ris till denna men sista valde vi faktiskt klyftpotatis och det var jättegott det med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.