Man tager vad man haver. Ja, det var den helgen det. Helgen gick snabbt som vanligt men vilken helg vi har haft, jätteskönt väder, jobb i trädgården varvat med matlagning och båttur
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Grönsaker rostade i ugn är ett superbra tillbehör tillolika kött- och fiskrätter. Lätt att variera eftertycke och smak, eller vad som finns i kylen för tillfället
Något som är otroligt gott är rostade grönsaker. Ett helt fantastiskt tillbehör att ha vid sidan om. Plocka fram dina favoritgrönsaker, skär dem i bitar, häll på lite olja, salta, peppra och rosta dem i ugnen (eller på folie över grillen) på 225 grader
Ugnsrostade grönsaker med fetaost. Nu har vi haft grillpremiär för säsongen här hemma. Vi grillade baconlindade kycklingfiléer som serverades med ugnsrostade grönsaker och basilikamajonnäs
Picklade grönsaker är gott och ha i kylskåpet eftersom de passar som tillbehör till det mesta. Jag använde blomkål och broccoli i detta recept, men du kan med fördel byta en del av grönsakerna till morotsstavar, lök eller vitlök om du vill
De här stekta grönsakerna i en underbar sötsur sås, inspirerad av det asiatiska köket, brukar vi oftast servera till den friterade pankopanerade, falska fisken som ni fick recept på igår
Min nya favorit är grönsaker i lergryta. Äntligen kan jag äta kål och annat som min mage inte klarat tidigare tack vare denna uråldriga tillagningsmetod
Att äta ugnsrostade grönsaker ofta är ett perfekt sätt att öka grönsaksintaget. Passar till grillat eller vegetariskt/vegan med massor av smarrig hummus som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.