Tillsätt sedan currypastan och låt fräsa med en minut innan du tillsätter vatten, kokosmjölk, morötter, en skvätt fisksås och sesamolja och låt puttra några minuter
200 g färsk spenat. 4 port röttris. 2 gula lökar 3 klyftor vitlök 2 cm ingefära 1 aubergine, stor 3 tomater 2 msk garam masala 1 burk kokta vita bönor (400 g) 200 g färsk spenat rapsolja, till stekning salt peppar. Till servering4 port röttris
Blanda risetmed päronklyftor, getost, rucola, granatäpple och nötter. Halvera granatäpplet och slå ut kärnorna genom att banka med baksidan av en träslev på granatäpplehalvan
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Man kommer hem trött efter jobbet och inte orkar laga mat men har lite ris över från dagen innan, då slänger man lätt ihop denna rätt på det som finns i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.