Blomkålsbiffar medknaperstekthalloumi. Jag har jobbat i helgen och på min lediga söndag haft fullt upp med barnkalas och annat som måste tas om hand när man är ledig
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Toppa sedan med en god tomatsås och väj valfri topping, och grädda igen tills pizzorna är gyllene. 3 dl riven halloumi. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, forma till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjock. 3 dl riven halloumi
Hacka lök och stek med. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag
Toppa med tomater, sockerärtor & rödlök. Grilla/stek halloumin under tiden. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Smaka av med salt och peppar. Stek halloumin gyllene. Servera med kokt jasminris. 4 Toppa med saltrostade cashewnötter, koriander och lime. 200 g halloumi, tärnad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.