Gröt är nyttigt, gott och lätt att variera. Har du provat att "baka" gröten i ugnen. Beroende på hur länge den får stå inne kan den ha allt från en "grötig" konsistens till att bli mer som en kaka
Att göra gröt i mikro är ett annat mycket smidigt alternativ. Ett annat tips är att ha i lite kanel eller malen kardemumma i gröten – det är riktigt jättegott
Ugnsbakad gröt är något av det godaste jag vet och jag snöar ofta in på det under vinterhalvåret. Det doftar ljuvligt i hela huset när gröten gräddas och jag älskar att sätta mig ner med gröttalltiken tillsammans med en kopp nykokt kaffe ♥ Såna stunder ger mig så mycket livskvalitet
Idag fick det bli ostgratinerade grötmackor♥ Recept på bullarna kommer här. Du kan ju börja med att koka upp en helt vanlig gröt av havregrynen, vattnet och lite salt
Att ugnsbaka gröt istället för att koka den är ett roligt sätt att förnya frukostklassikern. Tillagningstiden blir dock mycket längre än vid kokning, vilket gör gröten perfekt till en lugn helgfrukost eller på en brunchbuffé
Smörj en ugnsäker form, ca 20 cm i diameter, och häll i grötmixen. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, socker, russin, nötter och bakpulver i en skål
Här kommer recept på min gröt, tyvärr fick jag inte i mig hela för jag är som sagt inte lika aktiv som jag brukar och då vräker jag vanligtvis i mig denna skål
Under tiden gröten kokar så skala bananen och skiva den i bitar. När gröten är fast och allt vatten har kokat in (tar ca 3 minuter) så häll upp gröten i skålen med blåbären i
Gammal hederlig gröt i ny somrig tappning. Havregrynsgröt är ett jättebra frukost- eller mellanmålsalternativ tack vare havregrynens innehåll av fibrer, långsamma kolhydrater, mineraler och proteiner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.